Praktijk bergkristal

Wat zijn de werkzaamheden van een mondhygiënist?

Geplaatst op

De kans is groot dat je al een keer doorverwezen bent naar de mondhygiënist door een tandarts. Binnen de tandheelkunde biedt deze specialist verschillende behandelingen aan voor de verzorging van de mond. Ze zijn opgeleid om te werken als zelfstandig behandelaars in de praktijk van de tandarts en bieden hulp bij verschillende aandoeningen. Ze hebben ervaring bij diagnostiek, preventie en het geven van advies. Wil jij meer te weten komen over de belangrijke werkzaamheden van deze specialist? In dit artikel vertellen we er meer over, zodat je er alles over te weten komt.

Gebitsreiniging behandeling

Een mondhygiënist voert verschillende behandelingen uit, maar gebitsreiniging is zeker een van de belangrijkste behandelingen. Dit omvat namelijk het verwijderen van tandsteen, tandplak en aanslag van het gebit. Dit doet de specialist met behulp van verschillende instrumenten en een ultrasoon apparaat, dit apparaat gebruikt hoogfrequente trillingen om het tandsteen te verwijderen. Als de tandarts ziet dat je te veel tandsteen of tandplak hebt, is de kans groot dat je wordt verwezen naar de mondhygiënist.

Naast dat de mondhygiënist het gebit reinigt, geeft de specialist ook preventieadvies om eventuele problemen te voorkomen. Zo kan dit gaan over het aanleren van een goede poetstechniek, maar is ook voedingsadvies onderdeel van preventieadvies. Daarnaast geeft de specialist handige tips over het vermijden van slechte gewoonten zoals roken en het drinken van alcohol.  Met deze tips is het een stuk makkelijker om de mond te verzorgen en heb je een stralende glimlach.

Tandvlees behandelingen

Problemen met het tandvlees kunnen erg vervelend zijn en ook grote gevolgen hebben voor de gezondheid van tanden en kiezen. Extreme tandvleesproblemen kunnen tanduitval veroorzaken, maar ook de uitstraling van het gebit verslechteren. Een mondhygiënist kan ook helpen bij de behandeling van tandvleesproblemen, zoals parodontitis en gingivitis. De behandelingen van een mondhygiënist zijn van groot belang voor de gezondheid van het tandvlees. Je kunt deze specialist bezoeken wanneer je wordt verwezen door een tandarts, maar je kunt ook gewoon zelf een afspraak maken. Zoek op het internet naar een specialist in de omgeving, zodat je snel kan worden geholpen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Vind interessante informatie over bergkristallen.

Contactgegevens

Via info @ praktijk-bergkristal.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden