Praktijk bergkristal

Wat kan chiropractie voor u betekenen?

Geplaatst op

Wat is chiropractie

Chiropractie is een natuurlijk benadering om de gezondheid van de wervelkolom te optimaliseren. MoveWell behandelt problematieken bij; de wervelkolom, zenuwen, gewrichten en spieren. We gebruiken een subtiele manier van behandelen om de bewegingsvrijheid weer terug te krijgen.

De wervelkolom

De wervelkolom is een ongekend ingewikkelde structuur die veel belangrijke functies heeft over het lichaam. Een van de functies is beschermen van de zenuwen, deze ontspringt vanuit de wervelkolom de ledematen in. Daarnaast geeft de wervelkolom een grote vorm van flexibiliteit en bewegingsuitslagen aan het lichaam.

Houding en gevolg op het gewricht

Het lichaam is niet gemaakt voor deze tijd. Er kan niet goed genoeg gecompenseerd worden naar de moderne leefstijl en de computertijdperk. De ideale wervelkolom heeft drie curves die ieder een eigen functie hebben waaronder; schokabsorberend en een Juiste postuur aanhouden. Voor een langere periode aaneengesloten zitten met een aanzienlijk slecht postuur kan ervoor zorgen dat deze curves steeds rechter worden. Houdingadviezen zijn belangrijker met als gevolg dat er onnodig veel stress op de gewrichten komt. Onnodig veel stress heeft mogelijk weer een disfunctie van het gewricht.

Wat kan chiropractie betekenen voor jou

Chiropractie zorg heeft als doel het lichaam verbeteren op het gebied van comfort, flexibiliteit en functioneren van de wervelkolom. Een chiropractor Hilversum kan middels een onderzoek achter disfuncties komen en deze met een voorzichtige manipulatie weer naar zijn of haar bewegingsvrijheid toe krijgen.  Veel voorkomende problemen komen voort uit het gewricht, zenuwbeklemming door het uitstulpen van een disc en spanning op de spieren. Chiropractische zorg kan de bewegelijkheid in een wervel herstellen waardoor een beklemming in de zenuw of spanning van de spieren worden verholpen.

Het gevolg van te lang in een verkeerde houding

In tegenstelling van de lage rug en hoge rug heeft de nek aanzienlijk meer vrijheid. De nek kan in meerdere opzichten in meer graden draaien en heeft een grotere bewegingsuitslag. De flexibiliteit in de nek heeft een positief effect op het lichaam, de nek kan mede daardoor makkelijker en geleidelijker bewegen. Het nadeel van de nek is als volgt; het dient ook als schokabsorbeerder van het hoofd, echter weegt het hoofd zwaarder dan je denkt. De computertijdperk betekent voor de mens dat er meer tijd achter de computer wordt doorgebracht. Na een periode van tijd is het mogelijk dat de nek van een curve naar een rechte lijn toe groeit. Bij het strekken van de nek kan het resultaat geven dat er onnodig veel stress op de wervels komt te staan.

De chiropractor en hoofdpijn

Chiropractie is effectief bij het behandelen van hoofdpijnen. De hoofdpijnen komen voort uit de nekregio, hoofdpijnen zijn verbazingwekkend genoeg gewoon geworden. Een slechte houding en gewrichtsproblematiek in de nek kunnen leiden tot dysfuncties in de nek regio.

Gerelateerde berichten

Over ons

Vind interessante informatie over bergkristallen.

Contactgegevens

Via info @ praktijk-bergkristal.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden