Praktijk bergkristal

Wat is kanker en wat kun je eraan doen?

Geplaatst op

Als je het hebt over een van de ziektes die vandaag de dag nog altijd veel levens eist, is het wel kanker. Vrijwel iedereen kent wel iemand die kanker heeft gehad of zelfs is gestorven aan kanker. Het is dan ook een ziekte die nog altijd niet even goed behandeld kan worden en dat is iets waardoor het ook een heel enge ziekte is. Maar wat is kanker nou precies en zijn er dingen die je kunt doen om er iets tegen te doen? “Wat is kanker” zal als eerste aan bod komen.

Wat is kanker?

Iedereen heeft natuurlijk wel een beeld bij kanker, maar het is eigenlijk iets dat vrij onschuldig kan klinken. Kanker is namelijk wanneer je te maken hebt met een groepje cellen in je lichaam dat zich ongecontroleerd blijft delen. Dat cellen in je lichaam zich delen, is niet gek. Je cellen vernieuwen zichzelf namelijk continu, omdat er ook de hele tijd cellen afsterven. Wanneer het echter ongecontroleerd delen betreft, is het vaak kanker en dat noem je dan een kankergezwel. De vraag “wat is kanker?” is nu een beetje beantwoord en dus kan er nu gekeken worden naar wat je aan kanker zou kunnen doen.

Kanker voorkomen

“Voorkomen is beter dan genezen” wordt weleens gezegd. In veel gevallen klopt dat en zeker in het geval van kanker is dat ook echt waarheid. Je wenst het helemaal niemand toe, want het is echt een ziekte die levens kapot kan maken. Hoewel het nooit zo is dat je kanker echt helemaal kunt voorkomen, kun je wel eens kijken naar je dieet bijvoorbeeld. Als je gezond eet en veel beweegt, dan kan dat helpen om kanker te voorkomen. Verder heeft het deels ook gewoon met je DNA te maken, maar ook een ongezonde leefomgeving kan de kans op kanker vergroten.

Neem contact op met de huisarts bij twijfel

De vraag “wat is kanker?” is dan nu wel beantwoord, maar als je vragen hebt over iets waarvan jij denkt dat het misschien kanker is, dan kun je het beste eens langs je huisarts gaan. Dan weet je echt zeker of je kanker hebt of dat het gelukkig iets anders is.

Gerelateerde berichten

Over ons

Vind interessante informatie over bergkristallen.

Contactgegevens

Via info @ praktijk-bergkristal.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden