Praktijk bergkristal

Wat is haartransplantatie?

Geplaatst op

Steeds meer mensen krijgen last van haaruitval. Dit kan allerlei verschillende oorzaken hebben en daar kunnen we eindeloze stukken over schrijven, maar dat is nu even niet waar het om gaat. Waar het wél om gaat? Over de oplossing voor haaruitval. Die wordt door steeds meer mensen gevonden in een haartransplantatie. Dit werd voorheen vaak verricht in landen als Turkije, maar tegenwoordig kun je een haartransplantatie ook laten verrichten bij partijen als haarkliniek de Kroon in Nederland. Wij gaan je vandaag in deze blog vertellen wat een haartransplantatie in Nederland nu precies is en hoe een partij als 

haarkliniek de Kroon te werk gaat met een haartransplantatie.

Wat is een haartransplantatie?

Je haar groeit uit allemaal kleine puntjes in je hoofd, dit worden ook wel haarzakjes genoemd. Deze haarzakjes zorgen ervoor dat we dus haar op ons hoofd hebben (of op andere plekken). Als die haarzakjes niet meer ‘goed werken’, dan heb je dus ook geen haar. Met een haartransplantatie worden de haarzakjes die nog wél werken verplaatst door bijvoorbeeld haarkliniek de Kroon naar het hoofd om zo de haargroei weer te verbeteren. Daarnaast is er nog een andere methode waarbij haarkliniek de Kroon een reep huid met werkende haarwortels wordt afgesneden en geplaatst op het gebied waar haar gewenst is. De eerste methode, waarbij de haarzakjes één voor één worden weggehaald en herplaatst, heet FUE. De tweede methode, die het weghalen van een reep huid bevat, heet FUT. 

Het proces

Nu je weet hoe een haartransplantatie bij haarkliniek de Kroon werkt, is het nog handig om het proces een beetje te kennen. Het proces werkt meestal in de zin van een behandeltraject. Dit traject wordt opgesteld door een specialist bij haarkliniek de Kroon nadat je een intakegesprek hebt ingepland. Op dit intakegesprek wordt het een en ander besproken en duidelijk gemaakt, en daarna kun je eigenlijk al van start. Wel wordt er met je doorgenomen wat wel en niet mag net na of voor de haartransplantatie bijvoorbeeld. Ook word je altijd enorm uitgebreid meegenomen in het proces van de transplantatie zelf en word je verteld wat je kunt verwachten. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Vind interessante informatie over bergkristallen.

Contactgegevens

Via info @ praktijk-bergkristal.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden