Praktijk bergkristal

Stimuleren van haargroei bij man en vrouw

Geplaatst op

Natuurlijk is het belangrijk om te weten wat de oorzaak is van je haaruitval. Echter kun je in de basis hier al veel aan doen. Denk aan een gezonde levensstijl, waarbij genoeg water en gevarieerd eten essentieel is. Het is belangrijk dat je niet te lang wacht met het maken van een afspraak bij de huisarts als je merkt dat je haar dunner wordt. Haargroei stimuleren kan namelijk alleen als er nog voldoende haar op je hoofd aanwezig is. Hoewel haarverlies vooral voorkomt bij mannen, kun je hier ook last van hebben als vrouw. Wat zijn de oorzaken van haaruitval en waarom is haargroei stimuleren een goed hulpmiddel? Wij hebben het voor je uitgezocht. 

Waardoor ontstaat haarverlies?

Er zijn vele oorzaken op te noemen die haaruitval veroorzaken. Een veel voorkomende oorzaak voor mannen is een genetische aanleg. Daarnaast kan een tekort aan vitamine B of ijzer, stress en geneesmiddelen voor zowel man als vrouw een oorzaak zijn. Bij vrouwen kan dit komen door hormonale schommelingen, bepaalde anticonceptie of veel gebruik van een stijl- of krultang. Je kunt haargroei stimuleren door middel van een haar behandeling waar geen operatie voor nodig is. Hierbij worden hyaluronzuur en vitaminen geïnjecteerd in haarzakjes. Haargroei stimuleren helpt goed, aangezien het de haarkwaliteit verbetert, het proces van haarverlies vertraagt, de bloedcirculatie beter maakt en zorgt voor een dikker haar. 

Wat kun je zelf aan je haargroei doen?

Naast een haar behandeling, kun je ook zelf voor een gezonder haar zorgen. Zo is het belangrijk om dagelijks de juiste proteïne en vitamines binnen te krijgen. Naast goede voeding kun je hiervoor ook speciale vitaminepillen innemen. Naast voeding is het ook mogelijk om de gezondheid van je haar te verbeteren door de juiste haarproducten te gebruiken. Kies de juiste shampoo en conditioner uit die nuttige vitamines bevatten voor het haartype dat jij hebt. Daarnaast raden wij het af om haarelastiekjes te gebruiken die jouw haar strak trekken. Zodra de gezondheid van je haar verbeterd is, kun je aan de slag met haargroei stimuleren. Je kunt haargroei stimuleren zodra je haar ook echt gezond en niet futloos is. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Vind interessante informatie over bergkristallen.

Contactgegevens

Via info @ praktijk-bergkristal.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden