Praktijk bergkristal

Geluk bij een ongeluk

Geplaatst op

Het kan zijn dat je een tand of kies kunt kwijtraken bij een ongeluk wanneer je bijvoorbeeld bent gevallen als gevolg van een erge tandvleesontsteking. Toch zijn er altijd oplossingen zoals implantologie Amsterdam. Het kan ook zijn dat je simpelweg een tand of kies mist, omdat deze nooit is gegroeid. Ook dan is implantologie Amsterdam een goede uitkomst.

Het proces van de plaatsing

Implantologie Amsterdam kan prijzig zijn, maar zeker de moeite waard. Zodra het gebit is uitgegroeid is het mogelijk om een implantaat te plaatsen. Het implantaat wordt vrij gemakkelijk geplaatst onder een plaatselijke, kleine verdoving. Eerst wordt er een klein sneetje gemaakt in het tandvlees zodat de arts bij het kaakbot kan, hier wordt een gat in geboord totdat de gewenste diepte is bereikt. Er zijn verschillende lengtes en doorsneden, afhankelijk van wat past zal hier een geschikte keuze in worden gemaakt. Wanneer het geplaatst is bij implantologie Amsterdam wordt er een bescherming overheen gezet, tijdens deze dagen is goed onderhoud van de mondhygiëne uitermate belangrijk samen met niet al te veel fysieke inspanning zoals te zwaar tillen of sporten. Vaak is het zo dat de wonden zijn gedicht met normale hechtingen die er na een week uit gehaald mogen worden, of oplosbare hechtingen wat natuurlijk zorgt voor meer gemak.

Hoe lang gaat het mee?

Het is belangrijk dat de behandeling die is gevolgd bij implantologie Amsterdam, goed heelt. Het implantaat moet vast proberen te groeien in het kaakbot. Afhankelijk van hoe snel je eigen herstelvermogen is, waar en wat voor implantaat er is gebruikt kan het ingroeiproces kort of vrij lang duren. Sommige mensen hebben geluk wanneer het na zes weken al is geheeld, voor anderen kan dit zes maanden duren. Wanneer een tand van implantologie Amsterdam goed is ingegroeid, kan het tot tien jaar meegaan. Natuurlijk hangt dit af van wat voor implantaat het is en hoe goed de kwaliteit is, waar deze geplaatst is en het type materialen die worden gebruikt om het te bevestigen. Ook bepalen het type brug, prothese of kroon mee met de levensduur van het implantaat. Je kunt er voor kiezen om ze op gegeven moment te laten vervangen wanneer dit nodig is.

Gerelateerde berichten

Over ons

Vind interessante informatie over bergkristallen.

Contactgegevens

Via info @ praktijk-bergkristal.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden